en-USsk-SK

Stanovenie aflatoxínov B1, B2, G1, G2 a v potravinách

Najdôležitejšie sú prirodzene sa vyskytujúce aflatoxíny B1, B2, G1, G2 a. Z toho najčastejšie a najúčinnejšie je aflatoxín B1. Nadlimitné koncentrácie, ktoré majú byť sledované v korení, napríklad, sú 5ppb pre aflatoxín B1 a 5ppb pre sumu aflatoxínov B2, G1 a G2. V orieškoch sú limity 1ppm pre B1 a 5ppb pre súčet aflatoxínov B2, G1 a G2.
Mykotoxíny sú izolované z matrice extrakciou kvapalina / kvapalina. V prípade kritických matíc, sa používa extrakcia fázy pevnej látky. Denzitometrické hodnotenie sa vykonáva meraním fluorescencie pri 366/400 nm>. Pozitívne výsledky sa môžu potvrdiť dodatočnými prechromatografickými derivatizáciami.
View application
Related products: